Οι κρέμες αδυνατίσματος βοηθούν στο κάψιμο λίπους ...Μύθος ή Πραγματικότητα;

admin | 12:51 μ.μ. | 1 σχόλια


Καμία ουσία δεν μπορεί να εισχωρήσει τίποτα μέσα από το δέρμα για να φτάσει στον λιπώδη ιστό. Το λίπος  δεν είναι τίποτα άλλο από λιποκύτταρα που όταν υπάρχει θετικό ισοζύγιο ενέργειας  (όταν τρώμε παραπάνω από αυτό που χρειαζόμαστε) μεγαλώνουν και όταν φτάσουν σε ένα οριακό σημείο μεγέθους διαιρούνται. Ο αριθμός των λιποκυττάρων ΔΕΝ μειώνεται ΠΟΤΕ και πολύ δύσκολα μπορεί να αυξηθεί μετά από κάποια ηλικία. Η χρησιμοποίηση μιας καλής κρέμας δεν έχει τίποτε άλλο να προσφέρει στο σώμα μας παρά μόνο μία καλή περιποίηση του δέρματος.
Πολύ προσοχή χρειάζεται στις κρέμες αυτές, που δηλώνουν ότι βοηθούν στο αδυνάτισμα με την τοπική υπεραιμία που δημιουργούν – δεν είναι τίποτα άλλο από θερμαντικές κρέμες που προκαλούν υπεραιμία. Οι κρέμες αυτές με την συχνή χρήση μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο δέρμα αλλά και στα αγγεία. Και βέβαια πρόκειται για μια παράλογη σκέψη να διανοηθεί κανείς πως με την θερμαντική αλοιφή και την τοπική υπεραιμία θα έχει κάποιο αποτέλεσμα στον λιπώδη ιστό. Η υπεραιμία που προκαλείται με την άσκηση είναι ασύγκριτα μεγαλύτερη, αλλά ακόμη κι αν ήταν εφικτό να ¨ενεργοποιηθεί¨ τοπικά το λίπος, οι καύσεις  του γίνονται μόνο στους μυς. Για να φύγει το λίπος από το σώμα πρέπει να χρησιμοποιηθεί κάπου, να μεταβολιστεί, πράγμα που μπορεί να γίνει μόνο με δίαιτα και αερόβια προπόνηση. Αλλά και με τον ένας και με τον άλλος τρόπο δεν υπάρχει τρόπος να πετύχουμε τοπικό αδυνάτισμα, εκτός  αν κάνουμε λιποαναρρόφηση.
Όχι μόνο κρέμες και μασάζ αλλά και ασκήσεις γυμναστικής που το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι σύσφιξη, δίνονται  ακόμα και σήμερα με το σκεπτικό ότι γυμνάζοντας ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος θα μειώσουμε το λίπος από την περιοχή αυτή. Έτσι κάνοντας χιλιάδες κοιλιακούς ή απαγωγές για παράδειγμα πιστεύει κανείς πως θα ξεφορτωθεί το λίπος στις περιοχές αυτές, στην κοιλιά και στα ψωμάκια!!! Δυστυχώς, τίποτε τέτοιο δεν θα συμβεί,  αλλά τουλάχιστον με τις ασκήσεις γυμναστικής πετυχαίνουμε βελτίωση της γενικότερης φυσικής κατάστασης, διατήρηση αν όχι άνοδο της μυϊκής μάζας, στοιχεία πολύ σημαντικά για την απώλεια αλλά και διατήρηση ενός σωστού βάρους.

Κατηγορία : , ,

Livadeia-Potpourri :
Περιοδικό ποικίλης Ύλης.Καιρό ,Διεθνή και τοπικά νέα ,Διεθνή και τοπικά Αθλητικά ,Τεχνολογία ,Καιρός ,Υγεία,Εκδηλώσεις ,Βιβλίο μάθετε οτιδήποτε σας αφορά εδώ.! Livadeia-Potpourri

1 σχόλιο :

  1. Καλησπέρα ! Διάβασα μέσα ότι γράφεται πως δεν υπάρχει τρόπος να πετύχουμε τοπικό αδυνάτισμα. Βρήκα μια σειρά από κρέμες αδυνατίσματος που καταπολεμά την κυτταρίτιδα που πιστεύω πως λειτουργεί! (Δείτε την σειρά εδώ) Εσείς θεωρείτε πως μόνο με γυμναστική μπορώ να χάσω τοπικά κιλά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή