Διατροφή μετά από αγώνα τέννις.

admin | 10:53 μ.μ. | 0 σχόλια



Μετά από αγώνα σας (ή προπόνηση), η διατροφή σας καθίσταται καθοριστική για την ανάκτηση της ενέργειας σας. 
Ο πρώτος στόχος είναι η ενυδάτωση και ο ανεφοδιασμός του νατρίου. 
Στη συνέχεια, οι αποθήκες γλυκογόνου μπορεί να πάρει 24-48 ώρες για να ξαναγεμίσουν 
Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να αρχίσει η αναπλήρωση υδατανθράκων αμέσως μετά την άσκηση για να επιταχύνθεί η διαδικασία αποκατάστασης.

Ωστόσο, μπορεί να υπάρχει πολύ λίγη όρεξη ή η ευκαιρία να φάτε μετά από έναν αγώνα. 
Η κατανάλωση υδατανθράκων σε υγρή μορφή μπορεί να είναι πιο εύκολη και επιτρέπει την αντικατάσταση γλυκογόνου, αποκαθιστά τα χαμένους ηλεκτρολύτες, και επίσης προωθεί την ενυδάτωση. Επιπλέον, είναι εξίσου σημαντικό να πίνετε νερό, δεδομένου ότι χρειάζονται τρία γραμμάρια νερό για να αποθηκεθεί ένα γραμμάριο γλυκογόνου. 

Μετά τον αγώνα η πρόσληψη πρωτεΐνης σε μία εύκολα αφομοιώσημη μορφή, όπως ένα γαλακτοκομικό προϊόν μπορεί να είναι ένας ιδανικός τρόπος για να βοηθήσει τους μυες σας να είναι σε θέση να αρχίσουν αμέσως την ανοικοδόμηση

Εντός των πρώτων 30 λεπτών μετά από αγώνα σας: φάτε ένα σνακ ή ένα μεγάλο μέσο δείπνο με 2 μέρη υδατάνθρακες, 1 μέροςπρωτεΐνες, και αθλητικό ποτό ή φυσικούς χυμούς, επειδή:...

--Οι μύες σας είναι πιο αποτελεσματικοί στην αποθήκευση γλυκογόνου
--Το σώμα σας εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την ενέργεια και την καύση θερμίδων
--Ενυδατώνει τα κύτταρά σας

Μια μπάρα ενέργειας με υδατάνθρακες / πρωτεΐνες ή ζυμαρικά / ρύζι, άπαχο κρέας, λαχανικά θα ήταν σκόπιμο αυτή τη στιγμή.

Μέσα σε 2-3 ώρες μετά από αγώνα σας: 
Τρώτε ένα καλά ισορροπημένο γεύμα που περιλαμβάνει μια ποικιλία από πηγές υδατανθράκων, μια μερίδα πρωτεΐνης, και άφθονα υγρά, επειδή:

--Το σώμα σας εξακολουθεί να υστερεί σε υγρά, ανόργανα άλατα, και ενέργεια
--Οτι τρώτε αυτή τη στιγμή, θα επαναφέρει το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας που χρησιμοποιήσατε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού
--Οι μύες σας έχουν αρχίσει την επισκευή απο τυχόν ζημιές που μπορεί να έχουν συμβεί στον αγώνα

Ενα γεύμα απο ζυμαρικά / ρύζι με βάση το άπαχο κρέας και λαχανικά με αρκετά ποτήρια υγρών κάνουν ένα ιδανικό μετά τον αγώνα γεύμα

Μέσα σε 24 ώρες μετά από αγώνα σας: να συνεχίσετε να πίνετε άφθονα υγρά και να ξεκουράσετε το σώμα σας (αν είναι δυνατόν), διότι:

--Παίρνει χρόνο για να ανακάμψετε πλήρως από τον αγώνα ψυχικά και σωματικά
--Συχνά χρειάζεται λίγο χρόνο για να αντικατασταθούν πλήρως τα υγρά που χάνονται κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.
--Οι μύες σας χρειάζονται ξεκούραση για να αποθήκευθεί γλυκογόνο και για την επισκευή τους

Αν ένας παίκτης έχει προγραμματίσει να ξεκινήσει άλλο αγώνα αμέσως μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού (δηλαδή μέσα σε 1-2 ώρες), η ενυδάτωση και η πρόσληψη υδατανθράκων πρέπει να αρχίσει αμέσως. 
Τα αθλητικά ποτά, τα μπαρ του αθλητισμού, καθώς και άλλα πλούσια σε υδατάνθρακες τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη θα διευκολύνουν την ταχεία αποκατάσταση του μυϊκού γλυκογόνου περισσότερο από άλλα τρόφιμα. 
Τέλος, αν οι απώλειες ιδρώτα από τον προηγούμενο αγώνα ήταν μεγάλες, και ειδικά αν ο παίκτης παρουσιάζει μεγάλη εφίδρωση, ή απλά παρουσίασε κράμπες, επιπλέον αλάτι μπορεί να προστεθεί στη διατροφή.

Κατηγορία : , , ,

Livadeia-Potpourri :
Περιοδικό ποικίλης Ύλης.Καιρό ,Διεθνή και τοπικά νέα ,Διεθνή και τοπικά Αθλητικά ,Τεχνολογία ,Καιρός ,Υγεία,Εκδηλώσεις ,Βιβλίο μάθετε οτιδήποτε σας αφορά εδώ.! Livadeia-Potpourri

0 σχόλια